Smiljanićeva 31, Beograd
011/ 240 62 89
narmush@yahoo.com

Pilates

Pilates

Mix pilates je specifičan način vežbanja koji osnažuje telo i um kroz kombinacuju različitih elemenata tako da dobijamo ne previše opterećujuće važbe koje aktiviraju celo telo i daju sjajne rezultate. Pilates treningom, kroz kombinaciju vežbi snage i istezanja, postiže se tonizacija mišića, pa oni dobijaju vretenast i izdužen izgled. Celo telo postaje bolje oblikovano i zategnuto. Osim toga, Pilates doprinosi boljoj psihofizičkoj samokontroli i oslobađa stresa. Vežbe se rade uz laganu muziku u stojećem stavu ili na strunjačama, bez rekvizita ili uz korišćenje velikih lopti, tegića, elastičnih traka, palica, ….

Pilates vežbanje se usmerava na telo u celini, koji se zasniva na disanju, razgibavanju, opuštanju, ali i snazi, jačanju mišića i izdržljivosti. Jačanjem i razgibavanjem kičmenog stuba, pilates omogućava oblikovanje vitke siluete, izvajanih mišića, dok na duže staze pruža održavanje forme, veoma efikasne u borbi protiv starenja.

Trening traje sat vremena, vežbe se izvode polako i precizno, sa akcentom na stabilnost središnjeg dela tela, tzv. core. Jačanjem središta, popravlja se držanje celog tela. Ovo je naročito korisno za osobe koje rade sedeći posao, jer se vežbajući Pilates rasterećuju bola u leđima i vratu. Pilates sve više primenjuju i mnogi fizio-terapeuti u rehabilitacionom procesu.

Za razliku od klasičnog vežbanja u teretani, pilates spaja izdržljivost i gipkost. Time vaši mišići postaju vretenasti, zadržavaju svoju elastičnost, a istovremeno jačaju u svojoj osnovi. Pilates metod aktivira veliki broj dubokih mišića poboljšavajući tako koordinaciju pokreta, ravnotežu, kao i držanje tela.

Pilates vežbe su pogodne za sve, bez obzira na godine, kao glavni ili dodatni trening.

 

 

 

No Comments

Add your comment